ErikWie.net

Prosjekt 52: Uke 8

Denne uken har jeg forsøkt å utføre eterbehandling av bildene ganske så kontinuelig hele uka, det skulle vise seg å være ganske genialt, for uka ender med 840 bilder.

Denne ukas fotografiske begivenheter har vært som følger:

 • Tirsdag
  • På formiddagen er jeg en tur innom Åsgårstrand og tar noen bilder før jeg ender på Skallevoll utenfor Tønsberg samtidig som skydekket slipper og skodda letter.
  • På kvelden er det en liten runde med fotografering av en hovsmed som skal sko opp en shetlandsponny.
 • Onsdag
  • På morgen gjør jeg en forsøk på soloppgangen, men har ikke helt skydekket på min side.
  • På ettermiddagen setter jeg opp D200’n og tar jeg en liten serie på 76 bilder til en timelaps av hestene inn mot solnedgang.
  • Jeg tar noen solnedgangsbilder med D90’n innimellom stallarbeidet.
 • Torsdag
  • På ettermiddagen så setter jeg igang en ny runde for timelaps, denne gangen setter jeg opp begge kameraene til å ta timelaps, men setter ikke opp begge samtidig. D200’n tar 260 bilder og D90’n tar 96 bilder. Her forsøker jeg meg på 2 helt forskjellige vinkler for å se hvordan det blir å kombinere til en film bestående av flere timelaps sekvenser. Får ikke noe fargespekter fra solnedgangen da det er for mye skyer denne ettermiddagen.
 • Fredag
  • På formiddagen er det stallarbeid som kaller igjen og jeg benytter annledningen til å ta noen bilder av hestene som står ute i det fine været, tar noen bilder med og uten bruk av cir.pol filter, men får ikke rett vinkel til sola for spesielt god effekt.
  • På vei hjemover igjen stopper jeg innom en gammel gravplass fra 1800 tallet og tar en liten serie med bilder derifra.
  • På kvelden er det en planlagt nattfotografering sammen med 2 andre som står på planen, her leker vi oss med forskjellig lyskilder og vi tester stålull for aller første gang, får ikke det helt store bildene ut av denne seansen, men rundt kl 23 så er det behov for å skrape is av objektivene og vi pakker sammen og avslutter.
 • Lørdag
  • Lørdagen går med på skogdag med hest i regi av Vestfold Dølahestlag, her tar vi med shetlands ponnien og prøver oss på tømmerkjøring med hest. Lar de store kameraene ligge denne dagen og tar noen bilder med kompakt kamera isteden.
 • Søndag
  • Søndags ettermiddag er det søndagstur med familien, her får også speilrefleksene lov til å bli hjemme og lommekamera tar utfordringen. Det er helt sikkert en fantastisk fin solnedgang denne ettermiddagen for fra der vi sitter på stranda og ser mot øst så er det pastell rosa dis i horisonten.

Så kommer den største og alltid like vanskelige utfordringen, hvilket bilde blir ukens bilde….

Ukas bilde er et bildet av dølahoppa Gullvår og bildet ble tatt under fredagens fotografering av hestene på stallen.

Gullvår

Gi en tilbakemelding

– Tur og foto blogg
Login